Microsoft adaugă mai multe funcții de gaming în Edge

Microsoft adaugă mai multe funcții de gaming în Edge
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 iun 2022

Browser-ul Edge primește un set de facilități dedicate celor care se joacă în sau în afara browser-ului, inclusiv pentru streaming-ul de jocuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft continuă să adauge funcții în propriul browser, pentru a se diferenția și a câștiga adepți de la Chrome, asta deși Edge are la bază motorul Chromium, dezvoltat de Google.

Una dintre noutăți se numește Efficiency Mode, un mod care reduce la minim resursele folosite de browser, pentru a lăsa cât mai multe resurse pentru jocuri. Acest mod va fi activat automat în momentul în care utilizatorul deschide un joc și, la fel, va fi dezactivat automat când se închide jocul.

FOTO Samsung, amendat în Australia pentru reclamă mincinoasă CITEȘTE ȘI FOTO Samsung, amendat în Australia pentru reclamă mincinoasă

Efficiency Mode nu funcționează în mod implicit, ci trebuie activat de utilizator din tab-ul System and Performance al meniului de configurare al browser-ului.

O altă noutate este Clarity Boost, o optimizare specială pentru jocurile din Xbox Cloud Gaming, jucate prin streaming în browser-ul Edge. Conform Microsoft, această optimizare face ca imaginea jocurilor să fie mai clară.

În fine, Edge are acum o pagină dedicată jocurilor casual gratuite, jocuri online ce pot fi jucate în browser pentru relaxare. Aceasta va fi încărcată într-un tab lateral și va facilita lansarea jocurilor direct din browser, fără ca utilizatorul să mai intre pe un site dedicat.

Microsoft încearcă astfel să diferențieze Edge de celelalte browsere, însă, în același timp, există riscul ca acesta să devină prea încărcat cu funcții pe care nu toți utilizatorii le apreciază.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
gaming
edge