Microsoft, amendată pentru vânzări către companii rusești

Microsoft, amendată pentru vânzări către companii rusești
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 apr 2023

Vreme de șapte ani, Microsoft a vândut software unor companii rusești aflate pe lista neagră, motiv pentru care gigantul american primește o amendă modestă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite anunță că a găsit Microsoft vinovată de vânzarea de software cu violarea restricțiilor impuse entităților rusești din peninsula Crimeea în perioada 2012 - 2019.

Microsoft, Microsoft Irlanda și Microsoft Rusia au eșuat în verificarea entităților care ajungeau să folosească software-ul vândut, se arată în raportul inițial. Gigantul american făcea tranzacția cu un intermediar, care apoi vindea licențele către companii aflate pe lista neagră.

Microsoft integrează chatbot-ul Bing în tastatura SwiftKey CITEȘTE ȘI Microsoft integrează chatbot-ul Bing în tastatura SwiftKey

Departamentul Trezoreriei dă drept exemplu câteva nereguli descoperite la Microsoft în acest caz. Una dintre probleme era că Microsoft făcea verificările pe baza unor liste incomplete, care nu includea toate entitățile sancționate.

O altă problemă a fost că unii dintre angajații Microsoft Rusia, concediați între timp, au vândut cu bună știință software către entități sancționate, trecând în acte un pseudonim menit să ascundă identitatea acestora.

Pentru aceste abateri, Microsoft a fost amendată cu puțin peste 3 milioane de dolari, care nu doar că reprezintă o amendă foarte mică pentru gigantul american, dar îi lasă și o mare parte din veniturile obținute astfel - vânzările către firme rusești sancționate au adus venituri de aproximativ 12 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
amenda
software
vânzări
rusia