Microsoft elimină Internet Explorer din Windows, la aproape 27 de ani de când a fost lansat

Microsoft elimină Internet Explorer din Windows, la aproape 27 de ani de când a fost lansat
scris 15 iun 2022

Microsoft elimină Internet Explorer din Windows, la aproape 27 de ani de când a fost lansat.

Programul este dezactivat începând de astăzi, iar utilizatorii sunt direcționați către Edge, care oferă în continuare un mod de compatibilitate cu Internet Explorer, ce va fi suportat până în 2029, conform The Guardian.

În urmă cu un an era relatat că instalarea noii versiuni de Windows va grăbi moartea lui Internet Explorer, care oricum mai are de trăit mai puțin de un an și în cazul versiunilor mai vechi de Windows.

În paralel cu instalarea propriilor fișiere, Windows 11 mai realiza o operațiune în timpul procesului de actualizare: va dezinstala browser-ul Internet Explorer, încheind cariera de mai bine de 26 de ani a acestuia.

Telegram lansează comunicarea video pentru grupuri CITEȘTE ȘI Telegram lansează comunicarea video pentru grupuri

Dacă, pentru o perioadă, în Windows 10 conviețuiau trei browsere Microsoft, Internet Explorer, primul Edge și noul Edge (bazat pe motorul Chromium), Windows 11 va face curățenie, lăsând doar cea mai recentă versiune de Edge.

Sistemul de operare va încorpora, în continuare, motorul MSHTML, prin care browser-ul Edge poate să ruleze vechile site-uri și aplicații pe care unele companii încă le folosesc și care nu ar rula, în mod normal, decâ în Internet Explorer.

Windows 11, care va lansat spre finele anului, va deveni primul sistem de operare Microsoft, după mai bine de 20 de ani, care nu va mai include Internet Explorer.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 11
internet explorer