Microsoft face apel la decizia de blocare a cumpărării Activision Blizzard în Marea Britanie

Microsoft face apel la decizia de blocare a cumpărării Activision Blizzard în Marea Britanie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 mai 2023

Așa cum era era de așteptat, Microsoft a făcut în mod oficial apel la decizia prin care autoritatea pentru piețe și concurență din Marea Britanie a blocat achiziționarea Activision Blizzard.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miercuri, Microsoft a depus apel la Tribunalul de Apel al Concurenței din Marea Britanie împotriva deciziei de blocare a achiziționării Activision Blizzard anunțată la începutul acestui luni de Autoritatea pentru Concurență și Piețe.

Gigantul american este acum încurajat de decizia favorabilă dată de Uniunea Europeană și, cu siguranță, va folosi acest exemplu împotriva deciziei luate de autoritatea din Marea Britanie.

Microsoft va oferi Bing ca motor de căutare implicit în chatbot-ul viral ChatGPT al OpenAI CITEȘTE ȘI Microsoft va oferi Bing ca motor de căutare implicit în chatbot-ul viral ChatGPT al OpenAI

Însă, Microsoft trebuie să lupte pe mai multe fronturi. La începutul lunii august va începe și procesul intentat de Comisia Federală pentru Comerț din SUA, care, la fel, vrea să blocheze tranzacția.

Se estimează că judecata apelului din Marea Britanie va dura în jur de nouă luni, astfel că, cel mai probabil, o decizie va fi cunoscută abia anul viitor.

Microsoft și Activision Blizzard speră amândouă că tranzacția în valoare de 69 de miliarde de dolari va fi, în cele din urmă, aprobată atât în Marea Britanie, cât și în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
apel
activision blizzard
marea britanie