Microsoft, nevoită să lanseze de urgență un update pentru a repara problemele create de patch-urile Intel

Microsoft, nevoită să lanseze de urgență un update pentru a repara problemele create de patch-urile Intel
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 ian 2018

Patch-urile lansate de Intel, care vizau problemele create de gaura de securitate Spectre, au forțat Microsoft să intervină pentru a preveni alte probleme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a lansat un update de urgență pentru Windows care dezactivează patch-urile prin care Intel încerca să rezolve, măcar parțial, gaura de securitate Spectre. Asta din cauza problemelor pe care patch-uri celor de la Intel le-au generat la rândul lor.

Spectre este o vulnerabilitate gravă, care afectează procesoare Intel, AMD și ARM și prin care atacatorii se pot folosi de aplicațiile terțe pentru accesa zona kernel de memorie, cea care ar trebui să protejeze cele mai sensibile informații.

Facebook va avantaja știrile și publicațiile locale CITEȘTE ȘI Facebook va avantaja știrile și publicațiile locale

Teoretic, inginerii Intel ar fi avut timp din luna mai anul trecut, când compania a fost informată de probleme, să dezvolte și să testeze patch-urile de securitate necesare. Însă, lansate luna aceasta, patch-urile Intel au creat instabilitate pe sistemele instalate, generând pierderi de date.

Drept urmare, Microsoft a lansat la rândul ei un update prin care sunt dezactivate patch-urile Intel care, teoretic, ar fi trebuit să îmbunătățească securitatea procesoarelor. Intel este așteptată acum să revină cu alte patch-uri de securitate.

În urmă cu o săptămână, după ce patch-urile Intel au fost lansate, Linus Torvalds, inventatorul Linux-ului s-a declarat șocat, spunând că aceste pach-uri sunt „cea mai mare mizerie”.

Update-ul celor de la Microsoft nu este deocamdată livrat automat. Cei interesați trebuie să-l descarce și să-l instaleze manual. În cazul sistemelor deja afectate de patch-urile Intel, utilizatorii pot dezinstala update-ul cu numărul KB4056892.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows
intel
spectre