Microsoft pregătește, în premieră, o variantă de Xbox dedicată streaming-ului. Cum va funcționa

Microsoft pregătește, în premieră, o variantă de Xbox dedicată streaming-ului. Cum va funcționa
scris 24 iul 2018

Microsoft ar putea lansa pentru prima oară o versiune a consolei sale de jocuri care, în loc să ruleze jocurile în mod tradițional, le livrează prin streaming.

Conform unor surse apropiate companiei, Microsoft pregătește lansarea nu unei singure console de jocuri, ca până acum, ci a unei noi generații compuse din două versiuni.

Una dintre cele două va fi o consolă tradițională, care permite cumpărarea și rularea locală a jocurilor. Cealaltă, în schimb, va facilita utilizatorilor accesul la jocuri prin streaming.

Streaming-ul se va face cel mai probabil pe baza unor servere din ampla rețea de cloud de care dispune Microsoft.

Sony anunță senzorul de imagine cu cea mai mare rezoluție din lume, pentru camerele video ale smartphone-urilor CITEȘTE ȘI Sony anunță senzorul de imagine cu cea mai mare rezoluție din lume, pentru camerele video ale smartphone-urilor

Deși, din câte se pare, o mică parte din joc va fi instalată local, cea mai mare parte a jocului va ajunge la consolă pe bază de streaming. De aceea, consola nu mai trebuie să aibă în dotare componente cu putere mare de procesare.

Mai important decât puterea de procesare pentru o consolă bazată pe streaming va fi limitarea latenței: să nu existe întârzieri mari între comenzile utilizatorului și răspunsul serverelor.

Prin urmare, o versiune de Xbox pentru streaming ar putea fi și semnificativ mai ieftină decât varianta normală. Pe de altă parte, accesul la acest tip de jocuri se va face, cel mai probabil, pe bază de abonament lunar.

Facebook construiește un nou satelit care să asigure acces la Internet în zonele izolate ale lumii, proiect similar cu cel al SpaceX. Primul satelit al companiei a fost distrus într-o explozie CITEȘTE ȘI Facebook construiește un nou satelit care să asigure acces la Internet în zonele izolate ale lumii, proiect similar cu cel al SpaceX. Primul satelit al companiei a fost distrus într-o explozie

Microsoft nu este prima companie care ia în calcul streaming-ul pentru jocuri. În fapt, prima încercare a fost făcută de cei de la Onlive, care în cele din urmă au eșuat. Sony și Nvidia sunt alte două companii care au o ofertă limitată de jocuri disponibile prin streaming.

Însă, niciuna din companiile care au încercat până acum varianta streaming-ului nu beneficiază o structură cloud masivă cum este cea bazată pe Azure și deținută de Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
xbox
jocuri
streaming