Microsoft pregătește lansarea unui rival pentru Chromebook

Microsoft pregătește lansarea unui rival pentru Chromebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 apr 2017

Microsoft este doar la câteva zile distanță de lansarea unui nou tip de sistem de operare și a unui laptop special, care să concureze cu Chromebook-urile celor de la Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul lunii următoare, pe 2 mai, în cadrul unui eveniment ce va avea loc în New York City, Microsoft este așteptată să lanseze un laptop propriu dotat cu un nou sistem de operare.

Microsoft ar urma să lanseze un cuplu laptop – sistem de operare care să concureze cu Chromebook-urile celor de la Google. Chromebook este un laptop ieftin care se bazează pe Chrome OS, un sistem de operare care folosește aplicații online, precum Gmail sau Netflix.

Acest tip de laptop, deși nu a ajuns să amenințe încă Windows, pare să aibă succes, cel puțin Statele Unite, pe segmentul educațional, acolo unde facilitățile sistemului de operare și prețul redus sunt destul de atractive.

FOTO Un prototip de iPhone 8 dezvăluie un dispozitiv în care ramele din jurul ecranului sunt invizibile CITEȘTE ȘI FOTO Un prototip de iPhone 8 dezvăluie un dispozitiv în care ramele din jurul ecranului sunt invizibile

Pentru a concura pe acest segment, Microsoft urmează să prezinte o versiune specială de Windows 10 care va funcționa pe principii similare lui Chrome OS -  bazat pe aplicații online. Acesta se va numi fie Windows 10 Cloud, fie Windows 10 S.

Un document intern arată chiar care sunt dotările minime pe care producătorii care doresc să vândă laptopuri că Windows 10 Cloud trebuie să le respecte. Acestea includ:

  • Procesor cu 4 nuclee
  • 4 GB memorie RAM
  • Mediu de stocare eMMC sau SSD
  • 32 GB (64 GB pentru versiunea pe 64 de biți) spațiu de stocare
  • Bateria cu capacitate mai mare de 40 Whr

Din aceste cerințe reies clar două lucruri. Microsoft vrea ca laptopurile cu Windows 10 Cloud să fie suficient de rapide pentru a porni în 20 de secunde și să ofere o autonomie mai mare de 10 ore.

Microsoft pregătește lansarea unui rival pentru Chromebook

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
laptop