Microsoft: Producători de vaccinuri anti-Covid, atacați de hackeri sponsorizați de Rusia și Coreea de Nord

Microsoft: Producători de vaccinuri anti-Covid, atacați de hackeri sponsorizați de Rusia și Coreea de Nord
scris 16 nov 2020

Hackeri sponsorizați de guvernele din Rusia și Coreea de Nord au atacat rețelele informatice ale unor companii implicate în dezvoltarea de tratamente împotriva Covid-19, “majoritatea” atacurilor fiind dejucate, potrivit Microsoft.

“În ultimele luni, am detectat atacuri cibernetice provenind de la trei actori sposorizați de stat, care au vizat șapte companii proeminente, implicate direct în cercetarea vaccinurilor și a tratamentelor pentru Covid-19. Printre țintele atacurilor se numără companii farmaceutice de top și cercetători din  Canada, Franța, India, Coreea de Sud și SUA”, a spus șeful departamentului de securitate pentru clienți al Microsoft, Tom Burt.

În spatele atacurilor s-au aflat Strontium, un grup de hackeri ruși cunoscut și ca “Fancy Bear” și două grupuri nord-coreene, poreclite “Lazarus Group”/“Zinc” și “Ceriu”.

Facebook lansează o opțiune pentru Messenger și Instagram prin care mesajele se șterg singure CITEȘTE ȘI Facebook lansează o opțiune pentru Messenger și Instagram prin care mesajele se șterg singure

Potrivit Microsoft, "majoritatea" atacurilor au fost blocate, dar unele au reușit.

“Am notificat toate organizațiile vizate și, acolo unde atacurile au avut succes, am oferit ajutor”.

Microsoft nu a specificat numele companiilor vizate de atacuri și nici numărul atacurilor reușite.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
vaccin covid
microsoft
hackeri sposorizati de stat
atac cibernetic
furt date
coronavirus