Microsoft promite un control mai bun al intimității pentru utilizatorii de Windows 10

Microsoft promite un control mai bun al intimității pentru utilizatorii de Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 feb 2016

Criticată pentru modul în care gestionează intimitatea celor care folosesc Windows 10, Microsoft promite că va introduce opțiuni care vor permite controlul integral pentru datele care pleacă dinspre calculatoarele utilizatorilor către serverele companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Windows 10 trimite informații către serverele Microsoft pentru mulțime de motive, dar nu include și opțiuni pentru a limita oprirea decât într-un număr redus de cazuri și într-un mod vag. Nici măcar aplicațiile terțe dezvoltate tocmai pentru a opri transferul de date către Microsoft nu reușesc ”să astupe toate țevile”

Din această cauză, mulți utilizatori privesc Windows 10 cu suspiciune și evită să facă upgrade-ul de la o versiune mai veche. Intimitatea a fost unul din cele mai importante motive pentru care Windows 10 a fost criticat.

Din fericire, Microsoft a realizat că a gestionat prost situația și are de gând să o remedieze. Va furniza un update prin care va dota sistemul de operare cu opțiuni detaliate în ceea ce privește telemetria. Utilizatorul va putea opri trimiterea completă a datelor sau poate să opteze doar pentru cenzura anumitor tipuri de informații.

Vestea proastă este că, cel puțin la acest moment, Microsoft plănuiește să includă aceste opțiuni doar în versiunea Enterprise. În altă ordine de idei, cei care folosesc Windows 10 Home sau Windows 10 Pro vor fi supuși acelorași reguli arbitrare de culegere a datelor, fără un control adevărat asupra informațiilor care sunt culese de Microsoft.

Cu toate eforturile Microsoft, inclusiv gratuitea upgrade-ului,  Windows 10 are în acest moment o cotă de piață de doar aproximativ 12%, departe de cele 52 de procente de care se bucură Windows 7, sistem de operare lansat acum mai bine de 6 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
intimitate