Microsoft renunță la insistentele notificări de upgrade la Windows 10

Microsoft renunță la insistentele notificări de upgrade la Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mai 2016

Microsoft a anunțat că notificările frecvente prin care utilizatorii de Windows 7 și Windows 8 sunt încurajați să treacă la Windows 10 vor înceta în curând.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Utilizatorii care țin cu tot dinadinsul să rămână la o versiune mai veche de Windows vor mai trebui să suporte notificările de upgrade până pe 29 iulie, dată la care se împlinește un an de când a fost lansat oficial Windows 10.

Microsoft a anunțat încă din momentul lansării că upgrade-ul la Windows 10 va fi gratuit în primul an. Aceasta este și perioada care coincide cu insistența cu care Microsoft recomandă upgrade-ul celor care folosesc versiuni mai vechi de Windows.

Odată cu terminarea perioadei de grație, în care upgrade-ul era gratuit, vor înceta și notificările.

Insistența cu care Microsoft afișează notificări ce recomandă trecerea la Windows 10 este binecunoscută, forumurile și rețelele sociale fiind pline de exemple care merg chiar până la descărcarea automată a sistemului de operare, fără acordul utilizatorilor.

O televiziune americană a căzut victimă a notificărilor de upgrade la Windows 10, această fiind afișată în direct pe ecranele care rulau harta pentru rubrica meteo.

Vestea proastă pentru cei care nu fac acum upgrade este că, dacă pe viitor se vor răzgândi și vor dori să treacă la Windows 10, vor fi nevoiți să plătească 119 dolari / euro pentru upgrade sau să cumpere un calculator sau dispozitiv mobil nou.

În România, varianta retail de Windows se comercializează, în funcție de versiune, cu prețuri între 500 și 1.100 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
upgrade