Microsoft s-a oferit să-și schimbe practicile de cloud computing pentru a soluționa plângerile antitrust

Microsoft s-a oferit să-și schimbe practicile de cloud computing pentru a soluționa plângerile antitrust
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2023

Microsoft s-a oferit să-și schimbe practicile de cloud computing pentru a soluționa plângerile antitrust depuse de rivalii săi mai mici, a declarat o persoană care are cunoștință directă despre această problemă, o mișcare care ar preveni o anchetă a UE, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Furnizorul francez de servicii de cloud computing OVHcloud, furnizorul italian de servicii cloud Aruba și o asociație daneză a furnizorilor de servicii cloud au reclamat Comisiei Europene practicile de cloud și acordurile de licențiere ale Microsoft, scrie News.ro.

iOS 16.4 aduce mai multe îmbunătățiri pentru iPhone-uri CITEȘTE ȘI iOS 16.4 aduce mai multe îmbunătățiri pentru iPhone-uri

Grupul de software din SUA a înaintat o propunere concretă, bazându-se pe anunțul de anul trecut al președintelui său, Brad Smith, a spus persoana.

Comisia, care acționează ca agent de aplicare a legislației în domeniul concurenței pentru cele 27 de țări din Uniunea Europeană și a amendat Microsoft cu peste 1,6 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) în ultimul deceniu, va monitoriza înțelegerea, a spus persoana.

Microsoft a spus: ”Suntem recunoscători pentru conversațiile productive care ne-au condus acolo și apreciem feedback-ul pe care l-am primit de atunci”.

Organismul antitrust al UE și OVHcloud au refuzat să comenteze. Aruba și Comunitatea Daneză Cloud nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Grupul comercial CISPE, care îl include printre membrii săi pe liderul pieței de cloud computing Amazon.com, a declarat că nu face parte din acord.

”Am avut o discuție inițială cu Microsoft, dar nu am văzut nimic care să sugereze schimbări care să asigure că toți clienții europeni au șansa de a rula software-ul pe care îl doresc în cloud-ul dorit, fără condiții de licență neloiale sau prețuri discriminatorii. Ca atare, vom continua să urmărim plângerea noastră ", a declarat un purtător de cuvânt al CISPE.

Reuters a relatat săptămâna trecută că rivalii săi doreau ca Microsoft să facă mai mult pentru a-și rezolva reclamațiile, după ce o ofertă inițială a fost nesatisfăcătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
cloud