Microsoft se împrumută cu 20 miliarde dolari pentru LinkedIn, una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni corporative din istorie

Microsoft se împrumută cu 20 miliarde dolari pentru LinkedIn, una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni corporative din istorie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 aug 2016

Gigantul american Microsoft a vândut obligațiuni de aproximativ 20 de miliarde de dolari pentru a finanța preluarea rețelei sociale LinkedIn, aceasta fiind a cincea mare emisiune de bonduri corporative din istorie, informează Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzarea a inclus obligațiuni cu maturitatea cuprinsă între 3 și 40 de ani, fiind cea mai mare după Verizon, Anheuser-Busch InBev (AB InBev), Actavis și Dell.

În iunie, Microsoft a anunțat că va cumpăra platforma de socializare în scopuri profesionale LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari, tranzacția urmând să fie finalizată anul acesta. Înființată în 2003, rețeaua de socializare LinkedIn are peste 400 de milioane de membri la nivel global.

Google lansează Play Family Share, o facilitate prin care membrii familiei împart același conținut digital CITEȘTE ȘI Google lansează Play Family Share, o facilitate prin care membrii familiei împart același conținut digital

Cererea pentru obligațiunile Microsoft, care deține calificativul maxim AAA din partea agențiilor de rating Moody's și S&P și AA+ din partea Fitch, a depășit 50 de miliarde de dolari, atenția investitorilor fiind îndreptată, predominant, spre titlurile cu maturitatea de 10 și 30 de ani.

Cea mai mare finanțare obținută până în prezent de o companie prin vânzarea de obligațiuni a fost înregistrată în 2013, când Verizon Communications a atras 49 miliarde de dolari de la investitori.

În ianuarie, AB InBev, numărul unu mondial pe piața berii, a vândut obligațiuni denominate în dolari în valoare de 46 miliarde dolari, a doua mare emisiune corporate din istorie, în condițiile în care cererea investitorilor a atins un nivel record de 110 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
emisiune
bonduri
imprumut
linkedin
preluare
verizon
ab inbev