Microsoft se pregătește să semneze cu Amazon un contract în valoare de peste 1 miliard de dolari. Prag important pentru doi giganți concurenți și care au colaborat rareori la un asemenea nivel

Microsoft se pregătește să semneze cu Amazon un contract în valoare de peste 1 miliard de dolari. Prag important pentru doi giganți concurenți și care au colaborat rareori la un asemenea nivel
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 oct 2023
Microsoft se pregătește să semneze cu Amazon un contract în valoare de peste 1 miliard de dolari pentru utilizarea serviciului său în cloud, Microsoft 365, a anunțat Insider, citând un document intern și o persoană familiarizată cu acest subiect.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Acordul marcheză un prag important pentru cei doi giganți din domeniul tehnologiei, care, de obicei, au fost concurenți puternici și au colaborat rareori la un asemenea nivel.
FOTO Companie majoră de IT din România, ținta unui atac cibernetic cu impact semnificativ CITEȘTE ȘI FOTO Companie majoră de IT din România, ținta unui atac cibernetic cu impact semnificativ

Gigantul de comerț electronic s-a angajat ca suma să fie plătită pe o perioadă de peste cinci ani și să achiziționeze peste un milion de licențe Microsoft 365, potrivit raportului.

Microsoft, ale cărei acțiuni au câștigat aproape 1% în tranzacțiile extinse în urma raportului, a refuzat să comenteze. Amazon nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta.
 
Este anticipat ca Amazon să înceapă să configureze noile sisteme la începutul lunii noiembrie. În prezent compania folosește o versiune locală, on premise, a produselor Microsoft Office.
 
Trecerea la noile sisteme coincide cu lansarea de către Microsoft a unei versiuni îmbunătățite a suitei 365 cu noi capacități AI.
viewscnt
Afla mai multe despre
microosft
amazon
icrosoft 365
cloud
inteligenta artificiala