Microsoft va lansa un update major pentru Windows 10 la vară

Microsoft va lansa un update major pentru Windows 10 la vară
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 mar 2016

Windows 10 va beneficia de primul update important de la lansare, în cursul verii acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Windows 10 Anniversary Update, prezentat oficial cu această denumire, a fost anunțat de Microsoft în cadrul Build, conferința anuală pe care compania americană o dedică în principal dezvoltatorilor de software.

Odată cu acest update, Microsoft va extinde suportul pentru Windows Hello, tehnologia de securitate biometrică din Windows 10. Astfel, logarea prin scanarea amprentelor sau alte metode de securitate biometrică vor putea fi integrate și în aplicațiile de Windows 10, primul pe listă fiind chiar browser-ul Edge.

În al doilea rând, reinventarea Pen-ului de către Apple nu a rămas fără ecou nici în Redmond, Microsoft integrând în cadrul acestui update ceea ce numește Windows Ink. Sub această egidă vor fi grupate aplicațiile care includ suport pentru un stilou digital, precum suita Office, browser-ul Edge sau chiar Maps.

Google pregătește YouTube Connect, o platformă de live streaming pentru mobile CITEȘTE ȘI Google pregătește YouTube Connect, o platformă de live streaming pentru mobile

Prezentarea Microsoft s-a concentrat doar pe facilitățile noi ale update-ului, cum era și normal, însă pentru majoritatea utilizatorilor de Windows 10 mai important ar fi să știe că Microsoft va repara numeroasele probleme pe care sistemul de operare le are, probleme care încă nu și-au găsit rezolvare.

Odată cu Windows 10 s-a schimbat și modul de actualizare folosit de Microsoft. În locul unor versiuni majore lansate la câțiva ani distanță, Windows va fi actualizat în mod constant, cu update-uri majore lansate o dată pe an. Un stil de actualizări cu care utilizatorii sunt obișnuiți de la smartphone-uri.

Microsoft nu a specificat și o dată exactă a lansării Windows 10 Anniversary Update, dar a spus că va veni la un an de la lansarea oficială a lui Windows 10. Acesta a fost lansat pe 29 iulie 2015, așadar ar trebui să ne așteptăm la o lansare pe sfârșitul verii.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
update