Netflix anunță o creștere puternică a numărului de abonați, acțiunile cresc cu circa 20%

Netflix anunță o creștere puternică a numărului de abonați, acțiunile cresc cu circa 20%
scris 18 oct 2016

Numărul de abonați ai platformei americane Netflix, unul dintre cei mai importanți furnizori de conținut video online, a crescut cu 3,2 milioane persoane în trimestrul al treilea, la 86,7 milioane, depășind estimările. Acțiunile companiei au crescut marți cu până la 20% în urma informațiilor.

Estimările proprii indicau că Netflix va adăuga circa 2 milioane de utilizatori în trimestrul încheiat în septembrie.

În jurul orei 20:30, ora României, acțiunile Netflix erau în creștere cu circa 19,4%.

"Investitorii par concentrați pe creșterea numărului de abonați și, atât timp cât Netflix evoluează bine în acest sens, investitorii vor plăti mai mult pentru acțiuni”, spune Michael Pachter, analist la Wedbush Securities, citat de Reuters.

Pachter atrage, pe de altă parte, atenția asupra creșterii costurilor pentru producerea unor noi seriale, care ar putea afecta profitabilitatea anul viitor.

Holdingul canadian Fairfax preia operațiunile AIG din America Latină și Europa de Est, inclusiv din România CITEȘTE ȘI Holdingul canadian Fairfax preia operațiunile AIG din America Latină și Europa de Est, inclusiv din România

Netflix a obținut un profit net de 52 de milioane de dolari în trimestrul al treilea, în creștere cu aproape 27% față de trimestrul precedent.

Veniturile companiei au însumat 2,16 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, comparativ cu 1,58 milairde de dolari în urmă cu un an și 1,97 miliarde de dolari în trimestrul al doilea al anului curent.

Veniturile din afara SUA au însumat 853 milioane de dolari, în creștere de la 758 milioane de dolari în trimestru anterior și 517 miliaone de dolari în trimestrul al treilea din 2015.

Netflix a fost lansat și în România odată cu marea extindere de la începutul lunii ianuarie, dar fără conținut localizat și doar cu o mică parte a bazei de filme și seriale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
netflix
abonati
seriale
streaming
vod
rezultate