Iron Man ar putea fi noul asistent personal al lui Mark Zuckerberg

scris 15 oct 2016

Mark Zuckerberg este în căutatea unei voci pentru noul său asistent, un robot inteligent construit chiar de fondatorul Facebook, iar Robert Downey Jr., care a jucat rolul principal în filmul Iron Man, s-a oferit să îl ajute în acest sens.

La începutul anului, Zuckerberg a anunțat că intenționează să construiască un robot inteligent care să îl ajute în activitățile casnice, dar și în administrarea rețelei de socializare și a organizațiilor pe care le deține. Robotul, numit AI Jarvis, este inspirat de Jarvis (Just A Rather Very Intelligent System) din Iron Man, o formă de inteligență artificială care îndeplinește rolul de majordom, apărând în revistele de benzi desenate Marvel și în filmele realizate pe baza acestora.

Zuckerberg a adăugat, în ianuarie, că vrea să creeze robotul folosind inițial tehnologiile deja existente, urmând ca apoi acesta să fie "instruit", astfel încât să recunoască vocea fondatorului Facebook, să poate controla dispozitivele din locuința acestuia, să deschidă ușa musafirilor și să recunoască fețele oamenilor. Totodată, robotul ar urma să îl ajute pe Zuckerberg să administreze organizațiile pe care le deține, îndeplinind diferite sarcini și oferind o serie de facilități, cum ar fi posibilitatea vizualizării datelor în realitatea virtuală.

Iron Man ar putea fi noul asistent personal al lui Mark Zuckerberg

Vocea majordomului Jarvis aparține actorului Paul Bettany și nu lui Downey Jr., dar se pare că rolurile vor fi schimbate în acest caz. Totuși, potrivit propunerii lui Downey Jr., banii plătiți de Zuckerberg pentru a da grai robotului său ar urma să meargă către Bettany, care îi va dona apoi în scopuri caritabile. Pentru ca lucrurile să fie și mai complicate, actorul principal din Iron Man propune ca acțiunile caritabile să fie alese de Benedict Cumberbatch, care are rolul principla într-o nouă producție Marvel Studios, Doctor Strange.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
zuckerberg
mark zuckerberg
facebook
robert downey jr.
retea sociala
robot
iron man
ai
jarvis
ai jarvis