Noul browser Microsoft, bazat pe tehnologia Google, este disponibil oficial

Noul browser Microsoft, bazat pe tehnologia Google, este disponibil oficial
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 ian 2020

Microsoft are în mod oficial un nou browser web, numit tot Edge, dar care folosește motorul Chromium, dezvoltat de rivalul Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așa cum a promis în ultima parte a anului trecut, prima versiune stabilă a noului browser Edge, urmașul răposatului Internet Explorer, este disponibilă de la jumătatea acestei luni.

Printre funcțiile importante ale browser-ului Microsoft se numără suportul pentru extensii dezvoltate pentru Chrome, sincronizarea setărilor și a datelor personale prin intermediul unui cont și suportul pentru teme, unde există inclusiv un “dark mode”.

FOTO Nokia 2.3, disponibil în România CITEȘTE ȘI FOTO Nokia 2.3, disponibil în România

Noul Edge dispune și de un sistem de protecție împotriva tracker-elor. La fel ca cel din Firefox, acesta folosește trei nivele diferite de setări. Cel mai agresiv nivel de protecție poate face nefuncționale anumite site-uri sau componente ale site-urilor vizitate.

Browser-ul va fi livrat treptat PC-urilor cu Windows 10 prin sistemul de update-uri. Alternativ, cei care nu sunt dispuși să aștepte, pot să-l descarce de pe site-ul oficial și să-l instaleze încă de pe acum.

Eventual, acesta va fi integrat în Windows 10 și va fi disponibil în mod implicit după instalarea sistemului de operare sau la achiziționarea unui nou cu PC cu Windows.

Interesant este că browser-ul funcționează și pe Windows 7, deși această versiune de Windows tocmai și-a încheiat ciclul oficial de viață.

Însă, noul Edge nu funcționează doar pe Windows. Există deja o versiune disponibilă și pentru macOS.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
edge
browser