Tentativă de phishing în numele Universității din București/ Mai multe persoane și firme au primit mesaje cu titlul ”Cerere de ofertă – Universitatea din București”/ Evenimentul, cercetat de specialiștii CERT-RO

Tentativă de phishing în numele Universității din București/ Mai multe persoane și firme au primit mesaje cu titlul ”Cerere de ofertă – Universitatea din București”/ Evenimentul, cercetat de specialiștii CERT-RO
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

Universitatea București avertizează asupra unei tentative de phishing în care sunt utilizate referințe ale instituției, în ultimele zile mai multe persoane și firme primind mesaje cu titlul ”Cerere de ofertă – Universitatea din București”. Evenimentul este cercetat de specialiștii CERT-RO.

Urmărește-ne și pe Google News

”Universitatea din București anunță existența unei tentative de phishing în care sunt utilizate referințe legate de UB. Universitatea din București se delimitează de orice e-mail trimis în numele instituției de învățământ superior care utilizează alte extensii, cu excepția celei oficiale a acesteia, unibuc.ro. Precizăm că în ultimele zile au fost transmise, către mai multe persoane fizice sau juridice, e-mail-uri de pe o adresă de e-mail falsă – admin@hotmail.com, cu titlul «Cerere de ofertă – Universitatea din București»”, a transmis, miercuri, Universitatea București, scrie News.ro.

Tranzacție: Afacerile din România ale retailerului israelian Sabon vor fi preluate de grupul francez Rocher CITEȘTE ȘI Tranzacție: Afacerile din România ale retailerului israelian Sabon vor fi preluate de grupul francez Rocher

Instituția a transmis că a întreprins demersurile necesare pentru clarificarea situației și pentru identificarea sursei, iar cazul a ajuns în atenția reprezentanților Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

”Potrivit analizei demarate de către reprezentanții CERT-RO și comunicate oficial către Universitatea din București, e-mailurile transmise «fac parte dintr-o campanie malware ce impersonează Universitatea din București, distribuind o aplicație executabilă cu capabilități de spyware, care colectează informații și credențiale de acces», sub pretextul solicitării de oferte de produse de la diferite persoane fizice sau juridice”, a mai transmis Universitatea.

Sursa citată a precizat că specialiștii Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică recomandă persoanelor care au primit mesajul sus-menționat, care are ca titlu Cerere de ofertă – Universitatea din București, ”să nu deschidă eventualele atașamente și linkuri, dar și să utilizeze aplicații de tip antivirus și alte metode de protecție (filtrarea e-mail-urilor primite sau excluderea adreselor de e-mail suspecte, în cazul de față admin@hotmail.com)”.

”Nu în ultimul rând, reprezentanții CERT au oferit asigurări că adresa nu are nicio legătură cu domeniul Universității din București și nici cu domeniul hotmail.com”, a mai transmis instituția.

viewscnt
Afla mai multe despre
universitatea bucurești
cert-ro
phishing