Numărul aplicațiilor cloud neautorizate accesate de angajații companiilor, mai mare de aproape 20 de ori decât estimările

Numărul aplicațiilor cloud neautorizate accesate de angajații companiilor, mai mare de aproape 20 de ori decât estimările
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2015

Numărul aplicațiilor în mediul virtual (cloud computing) neautorizate, dar accesate de angajații din companii, este mai mare de aproape 20 de ori decât ceea ce anticipau managerii IT, reiese dintr-o analiză de specialitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, potrivit Cisco Cloud Consumption Services, cauza acestui fenomen este reprezentat de ceea ce specialiștii numesc "Shadow IT", adică introducerea în sistem a dispozitivelor mobile personale și accesarea de aplicații neautorizate.

"Atacurile informatice se întețesc pe măsură ce volumul de date crește, iar companiile rămân adesea cu un pas în urmă, străduindu-se să-și asigure activele. În prezent, multe dintre acestea implementează soluții punctuale, care nu sunt interoperabile, iar echipele de securitate au vizibilitate limitată asupra potențialelor amenințări în interiorul rețelei proprii. Atuurile arhitecturii Cisco derivă din încorporarea și extinderea componentei de securitate la nivelul întregii rețele. Cisco adaugă, astfel, mai mulți senzori pentru o vizibilitate mai mare asupra proceselor care au loc într-o rețea, crește numărul punctelor de control pentru o performanță sporită și oferă protecție permanentă, folosind tehnologie de ultimă generație împotrivă atacurilor, pentru a reduce timpii de detecție și de răspuns, diminuând anvergura atacurilor', se arată într-un comunicat de presă al Cisco România.

În acest context, Cisco lansează Cisco Cloud Access Security (CAS), soluție care oferă vizibilitate și securitate asupra datelor pentru aplicații în cloud, Identity Services Engine (ISE) - soluție care extinde vizibilitatea și controlul accesului în rețea, precum și Threat Awareness Service - soluție care oferă companiilor vizibilitate asupra atacurilor potențiale în rețelele acestora.

Potrivit estimărilor Euroweb România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de telecomunicații, valoarea pieței de servicii de tip cloud computing va depăși, la nivel local, 150 de milioane de euro, până în 2017, în condițiile în care companiile și instituțiile publice conștientizează necesitatea acestora și încep să le implementeze, iar în 2015 se va înregistra o creștere de 20%.

De asemenea, celebrul futurolog Ray Kurzweil, directorul tehnologic de la Google, este de părere că, până în 2030, omenirea va ajunge să trăiască "cu capul în nori", sau mai bine spus în "cloud", conform unui discurs susținut, la începutul lunii iunie, la Conferința Exponential Finance, desfășurată la New York.

Ideea de "cloud computing" este un concept modern în domeniul computerelor și informaticii, reprezentând un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
cloud
euroweb românia