Numărul aplicațiilor de Android care accesează apelurile și mesajele utilizatorilor a scăzut dramatic

Numărul aplicațiilor de Android care accesează apelurile și mesajele utilizatorilor a scăzut dramatic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 feb 2020

O regulă impusă de Google în 2018 a dus anul trecut la reducerea drastică a numărului aplicațiilor care ajung să acceseze listele de apeluri și SMS-uri de pe telefoanele cu Android.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Google spune că în 2019 numărul aplicațiilor care au accesat mesajele și lista de apeluri a utilizatorilor a scăzut cu 98% față de anul anterior.

În octombrie 2018, Google a impus o nouă politică în privința drepturilor de acces ale aplicațiilor. Scopul era acela de a preveni accesul la datele personale al aplicațiilor care nu au nevoie de acestea pentru a funcționa.

Apple lucrează la propria antena 5G pentru iPhone-urile din 2020 CITEȘTE ȘI Apple lucrează la propria antena 5G pentru iPhone-urile din 2020

Această politică a dat roade, iar numărul aplicațiilor care au accesat anul trecut listele de apeluri și mesaje ale utilizatorilor a scăzut cu 98%. Restul de 2%, conform Google, este reprezentat de aplicații care chiar au nevoie de aceste date pentru a-și îndeplini funcțiile.

Google se mai laudă cu un nou sistem de prevenție, care ar fi reușit să depisteze aproape 800.000 de aplicații malițioase înainte ca acestea să ajungă în Play Store.

Google Play Protect, sistemul de scanare a aplicațiilor inclus în Android, ar fi prevenit, conform Google, instalarea a peste 1,9 miliarde de aplicații care conțineau malware, provenite din alte surse decât magazinul oficial.

Cu toate astea, în ultimii ani au existat nenumărat cazuri descoperite de spacialiștii în securitate în care aplicații malițioase au ajuns în Play Store și pe smartphone-urile utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
aplicatii