Numărul de telefoane iPhone active în SUA a depășit 100 de milioane

Numărul de telefoane iPhone active în SUA a depășit 100 de milioane
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 nov 2015

Peste 100 milioane de telefoane iPhone sunt în prezent active în Statele Unite ale Americii, cele mai populare modele în rândul utilizatorilor americani fiind iPhone 6 și iPhone 6s, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare Consumer Intelligence Research Partners (CIRP).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a depășit la finele lunii septembrie pragul de 100 milioane de telefoane iPhone în folosință pe piața din SUA, arată calculele CIRP, realizate pe baza datelor furnizate de cumpărători și a vânzărilor raportate de cea mai profitabilă companie listată pe bursa din New York, relatează Business Insider.

Potrivit studiului, numărul de utilizatori de iPhone a crescut, în medie, cu 8% în fiecare dintre ultimele 8 trimestre.

“Cifrele demonstrează popularitatea modelelor iPhone 6 și 6 Plus, la peste un an de la lansare. Estimăm că un număr total de 60 milioane de iPhone 6 și 6 Plus au fost vândute pe piața din SUA în perioada septembrie 2014-septembrie 2015“, a spus Mike Levin, partener și cofondator al CIRP.

Spre comparație, iPhone 5s a fost vândut în "doar" 28 milioane de exemplare în primul an de la lansare, în timp ce noile iPhone 6s și 6s Plus au înregistrat vânzări de 4 milioane de unități numai în primul weekend de la lansarea pe piața americană, în luna septembrie a acestui an.

"În trimestrele anterioare, baza de utilizatori de iPhone a crescut și cu până la 17% - în primul trimestru de la lansarea iPhone 5s și 5c, în anul 2013. Pe măsură ce piața din SUA se maturizează, Apple înregistrează tot mai puțini consumatori care cumpără un iPhone pentru prima dată și s-ar putea confrunta cu situația în care va trebui să atragă utilizatori fideli de telefoane cu sisteme Android", a spus Levin.

Cele mai populare modele iPhone printre consumatorii din SUA sunt cele din seriile iPhone 6 și iPhone 6s, urmate de iPhone 5s și iPhone 5c, potrivit raportului.

Numărul de telefoane iPhone active în SUA a depășit 100 de milioane

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple
utilizatori
telefoane active
cirp