O companie spaniolă a construit un smartphone pentru copii, care poate fi controlat de la distanță de părinți

O companie spaniolă a construit un smartphone pentru copii, care poate fi controlat de la distanță de părinți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2018

Compania spaniolă Escudo Web a prezentat la Mobile World Congress un smartphone construit special pentru cei mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

PhoneKid, cum este numit smartphone-ul, folosește o versiune modificată de Android care conferă părintelui rolul de administrator. Acesta poate accesa funcțiile importante de configurare și-l poate, de asemenea, controla de la distanță.

Părintele poate decide ce aplicații poate folosi copilul, prin alegerea modului de funcționare dintr-un meniu special de configurare. Modurile de configurare sunt împărțite pe activități precum „învățare” sau „joacă” și în cazul fiecăruia pot fi specificate aplicațiile ce pot fi folosite.

Prin intermediul unei aplicații instalate pe propriul telefon, părintele poate urmări de la distanță activitatea copilului și poate chiar bloca complet activitatea pe telefonul acestuia.

Google lansează un site care conține resurse gratuite pentru oricine dorește să învețe despre inteligența artificială CITEȘTE ȘI Google lansează un site care conține resurse gratuite pentru oricine dorește să învețe despre inteligența artificială

Pentru a nu da copilului nicio cale de scăpare, producătorul spaniol a eliminat funcția de oprire a telefonului. De asemenea, nici funcția de localizare, prin care părintele poate ști în orice moment unde se află copilul (dacă acesta are telefonul la el), nu poate fi dezactivată.

Există și un buton SOS, pentru situații de urgență, prin care se trimite în mod silențios un semnal de alarmă către telefonului părintelui.

Producătorul spaniol, care susține că măsurile de securitate implementate nu sunt ușor de dezactivat de către copii, căută în prezent parteneri hardware pentru producerea în masă a smartphone-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
phonekid