VIDEO Un startup românesc a creat o lampă inteligentă care aduce laolaltă Google Assistant și Alexa. Fondatorii, pentru Profit.ro: Prietenii toți voiau câte unul si am hotărât sa îl facem și pentru public

VIDEO Un startup românesc a creat o lampă inteligentă care aduce laolaltă Google Assistant și Alexa. Fondatorii, pentru Profit.ro: Prietenii toți voiau câte unul si am hotărât sa îl facem și pentru public
scris 1 mar 2018

Startup-ul românesc Bending Colors, înființat în 2016 de Ștefan Păduraru și Carla Chilea Hărătău, a creat o lampă inteligentă care integrează atât Google Assistant, cât și asistentul pentru locuință creat de Amazon, Alexa.

"A început ca un device creat doar pentru noi. Prietenii toți voiau câte unul si am hotărât sa îl facem și pentru public. Suntem pasionați de tehnologie și aveam deja multe device-uri smart home", au declarat fondatorii startup-ului pentru Profit.ro.

Cei doi asistenți pentru locuință, Google Assistant și Alexa, acoperă diferite funcții printre care citirea știrilor, informații despre vreme, cumpărături, informații despre mijloace de transport și căutări pe internet.

Tranzacție: Teracomm România va fi vândut companiei norvegiene LINK Mobility Group, furnizor de top în industria comunicațiilor mobile CITEȘTE ȘI Tranzacție: Teracomm România va fi vândut companiei norvegiene LINK Mobility Group, furnizor de top în industria comunicațiilor mobile

Lampa, numită ShineOn, reacționează la comenzi vocale care permit ajustarea luminii prin comenzi ce pot fi personalizate (lumină pentru citit, joc de lumini pentru o petrecere etc). Mai mult, lampa poate fi folosită ca un ceas deșteptător sau un dispozitiv pe care se poate asculta muzică.

Totodată, lampa interacționează cu alte dispozitive din locuință. Astfel, comanda "Good Night" (Noapte bună) nu stinge doar lumina, ci oprește televizorul, dispozitivele de streaming etc.

Lămpile sunt lucrate manual și sunt disponibile în 7 variante de design, din diferite materiale (lemn, marmură, aluminiu, material textil).

viewscnt
Afla mai multe despre
google assistant
alexa
bending colors
shineon
lampa
smart home
iot