O firmă israeliană a atras 5 milioane de dolari pentru o tehnologie de recunoaștere a fețelor acoperite cu măști

O firmă israeliană a atras 5 milioane de dolari pentru o tehnologie de recunoaștere a fețelor acoperite cu măști
scris 27 apr 2020

Firma israeliană Corsight AI, care a dezvoltat o tehnologie de recunoaștere a fețelor acoperite cu măști, ochelari sau ecrane de protecție, a atras 5 milioane de dolari de la Awz Ventures, un fond canadian specializat în tehnologii de spionaj și securitate, transmite Reuters.

Duminică, Corsight a anunțat că va folosi fondurile pentru a promova platforma și a continua dezvoltarea acesteia, scrie News.ro.

WhatsApp nu scapă de reclame CITEȘTE ȘI WhatsApp nu scapă de reclame

În martie, compania chineză Hanwang Technology a anunțat că a creat o tehnologie care poate recunoaște fețele oamenilor atunci când poartă măști, așa cum procedează mulți din cauza coronavirusului.

Corsight a anunțat că oferă un sistem de recunoaștere facială capabil să proceseze informații oferite de camere video și care poate răspunde dificultăților provocate de epidemia de coronavirus, în timpul căreia o mare parte din oameni au fețele acoperite parțial.

Tehnologia poate fi utilizată pentru a-i avertiza pe cei care nu respectă caarantina și ies în spații publice purtând măști, potrivit Corsight.

Dacă o persoană dintr-o organizație este diagnosticată cu COVID-19, sistemul poate produce rapid un raport referitor la persoanele care s-au aflat în apropierea persoanei bolnave, a arătat compania.

Corsight a mai spus că are sisteme permanente instalate în aeroporturi și spitale europene, orașe asiatice, departamente de poliție și puncte de trecere a frontierei sud-americane și mine ți bănci africane.

Corsight, înregistrată la Tel Aviv, a fost înființată la sfârșitul anului 2019 și are 15 angajați. Compania este o filială a Cortica Group, care a atras peste 70 de milioane de dolari pentru a dezvolta tehnologie de inteligență artificială.

viewscnt
Afla mai multe despre
corsight ai
recunoastere faciala