OpenAI lansează un API pentru ChatGPT

OpenAI lansează un API pentru ChatGPT
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mar 2023

Dezvoltatorii interesați să construiască aplicații bazate pe ChatGPT vor putea folosi, contracost, noul API pus la dispoziție de OpenAI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

OpenAI a lansat un API (Application Programming Interface) pentru ChatGPT, la care companiile și dezvoltatorii interesați să folosească sau să vândă servicii bazate pe celebrul chatbot pot aspela.

Noul API permite integrarea ChatGPT fie în forma sa originală, fie cu modificările considerate necesare de client. Printre primii clienți ai noului API se numără Snap și Shopify.

VIDEO&FOTO Ciucă și l-a luat pe ION, consilier onorific din domeniul Inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ciucă și l-a luat pe ION, consilier onorific din domeniul Inteligenței artificiale

Accesul la API-ul ChatGPT va costa 0,002 dolari la fiecare 1.000 de jetoane, unde 1.000 de jetoane reprezintă aproximativ 750 de cuvinte. Vor exista și planuri dedicate clienților vor avea nevoie de o capacitate mai mare.

Totodată, OpenAI lansează și un API pentru modelul speech-to-text Whisper, care va putea fi folosit pentru transcriei și va costa 0,006 dolari pe minut.

Cu aceeași ocazie, OpenAI anunță o modificare de politică menită să liniștească temerile legate de intimitatea celor care-i folosesc creațiile. De acum înainte, datele obținute prin intermediul API-urilor nu vor mai fi folosite pentru antrenarea algoritmilor fără acordul dezvoltatorilor.

Noile instrumente de business vin la puțin timp după ce compania a lansat ChatGPT Plus, o versiune a chatbot-ului cu mai puține limitări, care costă 20 de dolari pe lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
api
chatgpt