Orange, amendată cu 350 milioane de euro în Franța pentru abuz de poziție dominantă

Orange, amendată cu 350 milioane de euro în Franța pentru abuz de poziție dominantă

Foto: Laszlo Raduly/Profit.ro

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 dec 2015

Autoritățile antitrust din Franța au amendat Orange cu o sumă record de 350 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă pe piața locală de telecomunicații, relatează AFP. Potrivit autorității franceze, Orange s-a folosit de poziția sa dominantă pentru a limita accesul rivalilor pe segmentul corporate timp de peste 10 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia a fost luat în urma unei plângeri formulate de companiile de telefonie Bouygues Telecom și SFR, care au acuzat Orange că ar fi îngrădit accesul competitorilor pe segmentul corporate al pieței de telefonie fixă și mobilă încă de la începutul anilor 2000.  

Potrivit presei locale, Bouygues și-a retras ulterior plângerea, după ce ar fi primit o sumă importantă de bani de la Orange.

Investigația autorității antitrust a mai relevat că Orange, în postura de operator istoric pe piața de telefonie fixă din Franța, a limitat accesul altor operatori la informațiile privind baza de clienți.

Orange a anunțat joi că își va ajusta practicile pentru a se conforma cu decizia autorității antitrust și a precizat că nu va depune contestație.  

Orange este cel mai mare grup de telecomunicații din Franța și unul dintre principalii jucători pe piața europeană de profil. Grupul deservește peste 263 milioane de clienți și are 157.000 de angajați la nivel mondial.

În România, grupul ocupă pe prima poziție în clasamentul operatorilor de telefonie, cu peste 10 milioane de clienți. 

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
franta
amenda
sanctiune
pozitie dominanta
antitrust
practici anticoncurentiale