Parolele de acces la PC-urile cu Windows nu vor mai expira

Parolele de acces la PC-urile cu Windows nu vor mai expira
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 apr 2019

Windows 10 nu va mai obliga companiile și angajații acestora să-și schimbe parolele la intervale regulate de timp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Microsoft a anunțat că primul update major pentru Windows 10 de anul acesta va aduce eliminarea obligativității schimbării la intervale exacte de timp a parolelor de acces la PC-urile companiilor.

Eliminarea mecanismului de expirare a parolelor este justificată prin faptul că acesta este o măsură de securitate depășită, bazată de la bun început pe un principiu greșit.

În fapt, o parolă care se bănuiește că a fost compromisă ar trebui schimbată imediat, nu când să împlinește termenul arbitrar de 30 de zile de la crearea acesteia.

Microsoft atinge, în premieră, o capitalizare de 1 trilion de dolari. A treia companie americană care reușește performanța, după Apple și Amazon CITEȘTE ȘI Microsoft atinge, în premieră, o capitalizare de 1 trilion de dolari. A treia companie americană care reușește performanța, după Apple și Amazon

Totodată, compania americană recomandă firmelor să implementeze măsuri moderne de securitate precum scanarea biometrică sau autentificare în doi pași, care presupune confirmarea identității prin introducerea unui cod suplimentar primit prin SMS sau generat de o aplicație specializată în acest sens.

În plus, companiile ar trebui să ia și alte măsuri de securitate precum depistarea atacurilor care implică ghicirea automatizată a parolelor prin încercări succesive (Brute Force Attack) sau crearea unor “liste negre” de parole care să împiedice utilizatorii să mai seteze parole ușor de ghicit.

Modificarea vizează Windows 10 și Windows Server și va deveni activă după lansarea update-ului numit Windows 10 May 2019 Update, care, așa cum sugerează și numele, va fi disponibil începând cu luna mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
update-uri
microsoft
securitate
parole