Pentru Apple, Android este un „dispozitiv masiv de urmărire” a utilizatorilor

Pentru Apple, Android este un „dispozitiv masiv de urmărire” a utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 nov 2023

Într-o prezentare internă, cei de la Apple au numit Android, sistemul de operare dezvoltat de Google pentru smartphone-uri, „un dispozitiv masiv de urmărire”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu doar militanții pentru protejarea intimității online sunt critici când vine vorba de Android, ci și Apple, care este, în același timp, partener și concurent pentru Google.

Într-o prezentare trimisă de Eddy Cue, șeful serviciilor Apple, lui Tim Cook, CEO-ul companiei, prin 2013, pe unul dintre slide-uri scria, cu litere mari, „Android is a massive tracking device”.

Apple va trebui să se apere într-un nou proces legat de problemele bateriilor de iPhone CITEȘTE ȘI Apple va trebui să se apere într-un nou proces legat de problemele bateriilor de iPhone

Într-un alt slide sunt comparate abordările celor două companii la nivelul conturilor de utilizatori, unde se scoate în evidență, printre altele, faptul că Apple combină datele utilizatorilor din cadrul mai multor servicii doar pentru a oferi experiență mai bună acestora.

Prezentarea avea ca subiect modul în care Apple trebuia să concureze cu Google pe partea de privacy, lucru care s-a și întâmplat în anii următori - iOS s-a diferențiat de Android print-un aparent nivel superior de intimitate oferit utilizatorilor.

Prezentarea în cauză a fost prezentată de procurori în cadrul procesului SUA vs Google, unde gigantul american este acuzat de practici incorecte folosite pentru favorizarea propriului motor de căutare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
ios
android
proces
tim cook
eddy cue