Peste 160.000 de căști Vision Pro precomandate. Când intră pe piață

Peste 160.000 de căști Vision Pro precomandate. Când intră pe piață
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 ian 2024

În primul week-end, volumul precomenzilor pentru prima și scumpa cască Apple de „”spatial computing” este estimat a fi depășit 160.000 de unități

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Reputatul analist chinez Ming-Chi Kuo susține că, în primul week-end, au fost precomandate între 160.000 și 180.000 de căști Vision Pro.

Bazat pe estimarea de producție de 80.000 de unități, stocurile căștii celor de Apple ar fi trebuit să se fi epuizat deja.

Apple a anunțat accesoriile pentru Vision Pro CITEȘTE ȘI Apple a anunțat accesoriile pentru Vision Pro

Însă, pentru că în magazinul oficial timpii de livrare nu au crescut, așa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul iPhone-urilor, Kuo crede că Apple mai are căști pe stoc.

Pentru ca acest lucru să fie adevărat, trebuie ca Apple să fi suplinit stocurile cu puțin timp înainte de începerea precomenzilor, fără ca informația să fi ajuns în presă.

Analistul nu se grăbește să eticheteze drept un succes lansarea Vision Pro, întrucât este, totuși, vorba de un produs de nișă, iar numărul celor care au dat precomenzi reprezintă doar 0,007% din cei 1,2 miliarde de utilizatori activi pe care îi are Apple.

Chiar și așa, luând în calcul 160.000 de căști precomandate cu 3.500 de dolari, înseamnă 560 de milioane de dolari în conturile Apple, fără eventualele accesorii vândute.

Apple Vision Pro va intra pe piață pe 2 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
vision pro
casca
vr
ar