OpenAI a suspendat primul chatbot personalizat

OpenAI a suspendat primul chatbot personalizat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 ian 2024

Pentu prima oară, un chatbot personalizat și dezvoltatorul acestuia au fost suspendați din noul magazin de boți ai companiei americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

OpenAI a suspendat un chatbot care îl reprezenta pe candidatul Partidului Democrat Dean Phillips, pe motiv că domeniul de utilizare al acestuia contravine regulilor companiei.

Dean.Bot era un chatbot creat pentru unul din site-urile de promovare ale candidatului democrat, menit să comunice cu vizitatorii în numele acestuia.

Samsung lucrează la un inel inteligent CITEȘTE ȘI Samsung lucrează la un inel inteligent

Botul devenea activ pe site-ul lui Dean Phillips abia în urma unui mesaj care le explica clar vizitatorilor că este vorba doar de un chatbot și că mesajele nu sunt scrise direct de candidat.

Cu toate astea, OpenAI l-a blocat, citând o clauză a propriului regulament, care spune clar că nu sunt acceptați boți care se dau drept candidați politici.

Drept urmare, producătorul, o companie numit Delphi, a renunțat să mai folosească ChatGPT pentru dezvoltarea bot-ului și l-a dezvoltat folosind o alternativă open-source.

Soluțiile de AI open-source reprezintă cea mai mare amenințare în ochii mărilor giganți de tehnologie. Acestea se pot dezvolta rapid, cu suportul dezvoltatorilor independenți, și sunt disponibile gratuit, amenințând modelul de business pe bază de abonamente folosit de companii precum OpenAI, Microsoft și, în curând, Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
chatbot
ai