Peste 300 de smartphone-uri iPhone X au fost furate înaintea lansării oficiale

Peste 300 de smartphone-uri iPhone X au fost furate înaintea lansării oficiale
scris 6 nov 2017

O bandă de hoți a jefuit un camion de transport din care au furat întregul lot livrat de Apple cu ocazia lansării noului iPhone X.

Trei bărbați mascați au furat 313 modele de iPhone X direct din camionul care le transporta în orașul american San Francisco. Produsele urmau să fie livrate unui App Store din mall-ul Stonestown al aceluiași oraș.

Incidentul s-a produs în jurul orei 11 dimineața, cu două zile înaintea lansării oficiale a lui iPhone X, care a avut loc vineri, 3 noiembrie. Cele 313 modele furate valorează împreună 370.000 de dolari.

Jaful s-a produs în timp ce șoferul părăsise camionul pentru a face altă livrare, iar hoții, care purtau cagule, nu au fost încă identificați. Dată fiind valoarea și rapiditatea jafului, poliția din San Francisco crede că întreaga operațiune a fost premeditată.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Apple și UPS, compania care a făcut livrarea, colaborează cu poliția locală pentru prinderea hoților și recuperarea iPhone-urilor. Fiecare model furat are catalogat IMEI-ul, astfel că Apple va putea localiza produsele furate în momentul în care acestea vor fi activate.

Jaful nu a împiedicat lansarea noului iPhone X în magazinul Apple în care trebuiau să ajungă modelele furate. Apple a refăcut rapid stocul, astfel că cei care au făcut comenzi și-au ridicat produsele la timp.

Apple este așteptată să anunțe noi rezultate-record pentru acest trimestru. Compania americană se așteaptă ca noile iPhone-uri să genereze venituri între 84 și 87 de miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone x