Peste 60% din populația lumii folosește rețelele de socializare, potrivit unui studiu

Peste 60% din populația lumii folosește rețelele de socializare, potrivit unui studiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Aproape cinci miliarde de oameni (4,88 miliarde) sunt activi pe rețelele sociale, adică 60,6% din populația lumii, potrivit publicării trimestriale a unui raport statistic privind starea internetului, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest nivel, calculat de Kepios, o firmă specializată în utilizarea digitală, a crescut cu 3,7% într-un an, arată Hotnews.ro.

Întârzieri pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud. Antreprenorul italian, amenințat cu \ CITEȘTE ȘI Întârzieri pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud. Antreprenorul italian, amenințat cu "măsuri contractuale dure"

În același timp, populația globală a crescut cu mai puțin de 1% în acest an.

Numărul utilizatorilor de rețele sociale se apropie, așadar, de cel al utilizatorilor de internet, care reprezintă cel puțin 64,5% din populația mondială (5,19 miliarde), dar creșterea a încetinit brusc de la pandemia Covid-19.

Mai mult de jumătate (53,6%) dintre utilizatorii mondiali sunt bărbați, mai notează raportul, deși recunoaște că există unele inexactități din cauza conturilor automate și a persoanelor care se înregistrează sub identități diferite.

Twitter va avea o funcție specială pentru publicarea articolelor CITEȘTE ȘI Twitter va avea o funcție specială pentru publicarea articolelor

Unele regiuni ale lumii sunt încă mult în urmă: doar o persoană din 11 utilizează rețelele sociale în Africa Centrală și de Est. Iar în India, care este în prezent cea mai populată țară, mai puțin de o treime din populație este înregistrată pe platformele sociale.

Circa două ore jumate petrecute pe zi

Timpul petrecut pe rețelele de socializare a crescut cu două minute pe zi, ajungând la 2 ore și 26 de minute pe zi, cu mari disparități: 3 ore și 49 de minute în Brazilia, mai puțin de o oră în Japonia și 1 oră și 46 de minute în Franța.

În medie, utilizatorii rețelelor sociale utilizează peste 7 platforme. Grupul american Meta apare de 3 ori în topul aplicațiilor preferate, alături de Whatsapp, Instagram și Facebook.

Urmează trei aplicații chinezești (Wechat, TikTok și versiunea sa locală Douyin), urmate de Twitter, Messenger și Telegram.

viewscnt
Afla mai multe despre
retele sociale
internet