Banca rusă Sberbank câștigă anual aproximativ 3 miliarde de dolari din inteligența artificială, i-a spus directorul general președintelui Putin

Banca rusă Sberbank câștigă anual aproximativ 3 miliarde de dolari din inteligența artificială, i-a spus directorul general președintelui Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2023

Sberbank, cea mai importantă bancă din Rusia, câștigă aproximativ 3 miliarde de dolari în fiecare an din inteligența artificială, o rentabilitate a investiției de aproximativ 200%, a declarat CEO-ul German Gref, președintelui rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Progresele în AI generativă realizate de firme precum startupul OpenAI, susținut de Microsoft, stimulează entuziasmul cu privire la potențialele beneficiile acesteia pentru afaceri și societate, scrie News.ro.

Threads primește primul update important CITEȘTE ȘI Threads primește primul update important

Rusia, ocolită și sancționată de Occident, trebuie să dezvolte tehnologia în mare parte singură. 

”În fiecare an, investim o sumă de aproximativ 1 miliard de dolari în tehnologie de inteligență artificială. Și primim aproximativ 3 miliarde de dolari înapoi din inteligența artificială”, i-a spus Gref lui Putin la un eveniment televizat care a avut loc la Kremlin.

”Amploarea este serioasă. Acesta este absolut viitorul. Dacă vorbim despre importanța pentru țară, pentru orice țară, este la egalitate cu proiectele atomice sau de rachete ale Uniunii Sovietice la mijlocul anilor 1940 și 1950”, a răspuns Putin.

În perioada petrecută la conducerea Sberbank, Gref a supravegheat investițiile în inteligență artificială, servicii cloud, big data și dispozitive inteligente, transformând imaginea fostei bănci de economii sovietice. El nu a specificat ce linii de afaceri din segmentul AI generează venituri.

viewscnt
Afla mai multe despre
sberbank
inteligența artificială