Piața de monitoare din România a crescut

Piața de monitoare din România a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2020

Piața de monitoare din România a crescut cu 5,8% în primul trimestru din 2020, segmentul de monitoare cu diagonală mare (27”+) urcând semnificativ, cu 58%. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Europa,piața de monitoare a intrat în al cincilea an de creștere consecutivă. În primul trimestru al anului 2020, piața de monitoare a crescut cu 5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. 

Chrome va consuma mai puțină memorie pe Windows 10 CITEȘTE ȘI Chrome va consuma mai puțină memorie pe Windows 10

Monitoarele de dimensiuni mari (27” și mai mari) au o creștere semnificativă pentru piața monitoarelor în primul trimestru al anului 2020, conform datelor Context.

La nivel mondial, piața monitoarelor continuă să crească datorită mai multor îmbunătățiri. Vânzările de monitoare de înaltă rezoluție (QHD și UHD) au crescut cu 40% în primul trimestru al anului 2020 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, subliniind trecerea treptată de la monitoare Full HD către variante mai avansate. De asemenea, monitoarele UltraWide și SuperWide sunt din ce în ce mai căutate datorită imersiunii și productivității crescute. Creșterea acestor monitoare la nivel mondial a fost de 100% de la an la an. Ecranele curbate câștigă din ce în ce mai mult: această piață a crescut cu 63% față de anul trecut. De asemenea, a crescut cererea pentru monitoare de dimensiuni mari, în special în mediile de afaceri unde productivitatea are o importanță deosebită. Monitoarele de 27” au devenit noul standard

În sectorul gaming, cererea pentru rate mari de refresh continuă sa crească. Volumul monitoarelor cu 100 Hz și mai mari a crescut cu 60%, în timp ce cel de 144 Hz și peste a crescut cu 76% de la an la an.

viewscnt
Afla mai multe despre
monitoare
romania