Piața de smartphone-uri a înregistrat prima scădere de vânzări

Piața de smartphone-uri a înregistrat prima scădere de vânzări
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2016

Vânzările mondiale de smartphone-uri au scăzut cu 3% în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, aceasta fiind prima contracție în ritm anual înregistrată vreodată de această piață, a anunțat firma de cercetare de piață Strategy Analytics, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În perioada ianuarie-martie 2016, la nivel mondial au fost livrate 334,6 milioane smartphone-uri, mai puțin decât cele 345 milioane unități livrate în aceeași perioadă a anului trecut, pe măsură ce o serie de piețe importante, precum China, au ajuns la maturitate, iar îngrijorările cu privire la economia globală au afectat încrederea consumatorilor.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a rămas cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, însă livrările sale au scăzut cu 4,5%, până la 79 milioane unități, susține Strategy Analytics. În aceste condiții, cota de piață a grupului sud-coreean a scăzut ușor, la 23,6%, de la 24% anul trecut.

FOTO Huawei P9, lansat oficial în România CITEȘTE ȘI FOTO Huawei P9, lansat oficial în România

Pe locul secund a rămas grupul american Apple Inc, ale cărui livrări au scăzut cu 16% până la 51,2 milioane smartphone-uri, iar cota sa de piață a coborât la 15,3%, de la 17,7% în urmă cu un an.

De altfel, marți seara, Apple a anunțat că, în primul trimestru al acestui an, vânzările de telefoane iPhone au fost cu 16% mai mici decât în perioada similară a anului trecut, prima scădere trimestrială de la lansarea acestui produs în 2007, ceea ce a făcut ca Apple să înregistreze prima sa diminuare trimestrială a cifrei de afaceri din ultimii 10 ani.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
vanzari
scadere
contractie