Piața desktop-urilor crește, după mulți ani de regres

Piața desktop-urilor crește, după mulți ani de regres
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 ian 2022

Al doilea an de pandemie a adus o creștere a vânzărilor de sisteme desktop, în contextul în care cei care au început să lucreze de acasă au realizat că pot lucra mai bine pe un desktop, decât pe un laptop.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă în 2020, piața PC-urilor a crescut în primul rând datorită laptopurilor, care au fost preferate de companii și de angajații care au trecut la munca de la distanță, al doilea an aduce o creștere nesperată și pentru desktop-uri.

Conform IDC, piața desktop-urilor a crescut în 2021 cu 7%, ceea ce reprezintă o mare performanță pentru acest segment, care se află în scădere de mulți ani.

Clasamentul celor mai bine plătite vedete pe Instagram CITEȘTE ȘI Clasamentul celor mai bine plătite vedete pe Instagram

Analiștii pun creșterea desktop-urilor pe seama faptului că oamenii au realizat că pot lucra mai eficient cu un monitor mai mare, o tastatură mai bună și, eventual, un sistem mai puternic per ansamblu.

O performanță aparte este trecută în dreptul Apple. În al doilea trimestru al anului, după lansarea noului iMac, livrările de desktop-uri ale Apple au crescut cu 23% și au urcat până la 60% în lunile care au urmat.

Laptopurile sunt așteptate să crească cu 15% în 2021, ceea ce reprezintă un regres față de creșterea cu 29% din primul an pandemic.

viewscnt
Afla mai multe despre
desktop
pc
laptop