Piața europeană de smartphone-uri a crescut cu 8%

Piața europeană de smartphone-uri a crescut cu 8%
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 dec 2019

Europa a fost în al treilea trimestru regiunea lumii care a adus cea mai importantă creștere pentru producătorii de smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Q3, conform Canalys, în Europa au fost livrate 52,5 milioane de smartphone-uri. Comparativ cu cele 48,8 milioane din Q3 2018, creșterea este de 8 procente, iar Europa urcă din acest punct de vedere peste cele 6 procente creștere din Asia/Pacific.

Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi și HMD Global (Nokia) sunt companiile care alcătuiesc top 5.

Samsung înregistrează o creștere de 26% după ce a livrat 18,7 milioane de unități. Strategia producătorului coreean, de a-și diversifica oferta din gama de mijloc, pare să dea roadele așteptate.

Înțelegere RCS&RDS - AKTA pentru servicii către clienți rezidențiali și infrastructură CITEȘTE ȘI Înțelegere RCS&RDS - AKTA pentru servicii către clienți rezidențiali și infrastructură

Huawei rămâne la același nivel de anul trecut, iar Apple mai pierde 4 procente și începe să simtă ușor-ușor amenințarea Xiaomi.

Xiaomi este și marele câștigător, din punct de vedere procentual, al celui de-al treilea trimestru, după ce a livrat 5,5 milioane de unități și a înregistrat o creștere de la an la an de 73%.

HMD Global pierde 24% din piața de care se bucura anul trecut, după ce a reușit să livreze doar 0,9 milioane unități.

Categoria “Ceilalți”, care include producătorii ce nu intră în top 5, înregistrează un regres de la an la an de 24 de procente.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
apple
samsung
huawei
xiaomi
hmd