Piața globală a smartphone-urilor va atinge în 2023 cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Piața globală a smartphone-urilor va atinge în 2023 cel mai redus nivel din ultimul deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2023

Livrările globale de smartphone-uri din acest an sunt pe cale să fie cele mai slabe din ultimii zece ani, a declarat Counterpoint Research într-un raport, deoarece piața este trasă în jos de SUA și China, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cu toate acestea, Apple ar putea deveni cel mai mare jucător pe piața smartphone-urilor în acest an, în funcție de livrări, deoarece vânzările sale de iPhone de ultimă generație rămân rezistente, a adăugat raportul.

Tranzacție finalizată - Bitdefender cumpără în Singapore CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată - Bitdefender cumpără în Singapore

Măsurând cererea așteptată, livrările nu sunt echivalente cu vânzările și reprezintă numărul de dispozitive pe care vânzătorii de smartphone-uri le trimit comercianților cu amănuntul, scrie News.ro.

Counterpoint Research a spus că se așteaptă ca livrările de smartphone-uri să scadă cu 6% în 2023, față de anul anterior,  la 1,15 miliarde de dispozitive.

”Asia este unul dintre obstacolele majore în calea creșterii, deoarece factorii contrari opresc redresarea economică anticipată pentru China la începutul anului, iar regiunea mai largă înregistrează scăderi intense pe piețele emergente”, a spus Counterpoint în raportul său.

Economia Chinei are probleme în acest an și nu a fost la înălțimea așteptărilor unei redresări rapide, în timp ce consumatorii rămân precauți la cheltuieli.

Achizițiile de smartphone-uri din China, care obișnuiau să înregistreze o medie de 450 de milioane de dispozitive pe an, la vârf, s-au redus la 270 de milioane pe an, fiind o cauză majoră a scăderii vânzărilor globale de smartphone-uri, a declarat Karn Chauhan, analist senior la Counterpoint Research, pentru CNBC prin e-mail. .

America de Nord continuă să atenueze redresarea globală, cu o primă jumătate a anului ”dezamăgitoare” care pregătește regiunea pentru scăderi de două cifre pe parcursul întregului an, se arată în raportul Counterpoint.

”În ciuda forței pieței muncii și a inflației în scădere, consumatorii ezită să-și modernizeze dispozitivele, împingând ratele de înlocuire pentru SUA și la nivel global la minime record”, a spus firma de cercetare.

Preliminarii CE 2024: România-Israel, 9 septembrie, ora 21:45, la Prima TV CITEȘTE ȘI Preliminarii CE 2024: România-Israel, 9 septembrie, ora 21:45, la Prima TV

Segmentul premium al pieței cu dispozitive la prețuri mai mari a rămas destul de rezistent, în ciuda unei scăderi a livrărilor totale de smartphone-uri.

Apple se pregătește să lanseze următorul său smartphone emblematic , iPhone 15, în septembrie. Acest lucru ar putea oferi companiei o prezentare puternică până la sfârșitul anului, a spus Counterpoint.

”Dar urmărim T4 cu interes, deoarece lansarea iPhone 15 este o fereastră pentru operatorii de telecomunicații de a fura clienți de mare valoare. Și cu acea bază mare instalată pentru iPhone 12, promoțiile vor fi agresive, lăsând Apple într-un loc bun”, a declarat Jeff Fieldhack, director de cercetare pentru America de Nord la Counterpoint Research, într-un comunicat de presă.

Chauhan a spus că firma de analiză se așteaptă ca livrările Apple să crească ”marginal” de la an la an, având în vedere cererea de pe piețe precum China și alte țări asiatice, unde există ”o tendință de creștere a premiumizării”, ceea ce înseamnă că oamenii sunt dispuși să plătească un preț mai mare. pentru telefoane.

Gama de iPhone a Apple ajută compani să joace în segmentul premium al pieței de smartphone-uri.

Counterpoint Research a spus că Apple ar putea ocupa anul acesta primul loc la nivel global în ceea ce privește livrările anuale, pentru prima dată.

Samsung a fost cel mai mare jucător după cota de piață în al doilea trimestru al anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
telefon