Piața smartphone-urilor a scăzut cu 20% în primul trimestru

Piața smartphone-urilor a scăzut cu 20% în primul trimestru
scris 2 iun 2020

Pandemia COVID-19 a adus o scădere majoră a pieței de smartphone-uri, care a pierdut nu mai puțin de 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Conform celei mai recente cercetări Gartner, piața smartphone-urilor a scăzut la nivel global cu 20,2%. În cea mai mare parte, pierderea este pusă pe seama măsurilor de izolare socială impuse de autorități din cauza pandemiei.

Cu excepția Xiaomi, toți producătorii din top 5 au înregistrat pierderi importante, însă producătorii de smartphone-uri cu Android au scăzut mult mai mult decât Apple.

Huawei și-a făcut stocuri de cipuri pentru a se proteja de represaliile americane CITEȘTE ȘI Huawei și-a făcut stocuri de cipuri pentru a se proteja de represaliile americane

Samsung și Huawei, cei mai importanți producători de smartphone-uri, au scăzut și cel mai mult în primul trimestru. Samsung a pierdut 22,7%, iar Huawei a scăzut cu 27,3%. În plus față de Samsung, Huawei s-a mai confruntat și cu embargoul tehnologic impus de Statele Unite.

Apple, care ocupă locul 3 în acest clasament, a scăzut cu 8,2% după ce a livrat 40,9 milioane în primul trimestru al acestui an, comparativ cu cele 44,5 milioane din T1 2019.

Singurul producător care a reușit să crească în această perioadă a fost Xiaomi, care a înregistrat vânzări mai mari cu 1,4% față de anul anterior. Xiaomi s-a concentrat mult pe vânzările online în ultima vreme, ceea ce a ajutat în contextul pandemiei.

În fine, Oppo, al cincilea cel mai mare producător de smartphone-uri, a pierdut față de anul trecut 19,1%.

Ierarhia din top 5 nu s-a schimbat. Cea mai importantă modificare o reprezintă apropierea Apple de Huawei la 0,5% cotă de piață. Huawei deține acum 14,2%, iar Apple are 13,7% din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung
huawei
apple