Facebook refuză să suprime postările lui Trump, după ce navigatori pe Internet îl acuză pe Zuckerberg că îi ține partea

Facebook refuză să suprime postările lui Trump, după ce navigatori pe Internet îl acuză pe Zuckerberg că îi ține partea
scris 31 mai 2020

Facebook a hotărât să nu semnaleze mesajele președintelui american Donakd Trump, care se declară victima cenzurii politice și a intrat în război cu Twitter, aceasta din urmă suprimându-i un tweet cu privire la revoltele din Minnesota, provocate de moartea lui George Floyd, un afroamerican, într-o arestare în forță, relatează AFP, preluată de News.ro.

Fondatorul rețelei de socializare Mark Zuckerberg și-a explicat opțiunea într-o postare.

”Știu că mulți oameni sunt supărați pe noi pentru că nu am moderat postările președintelui (Donald Trump), însă noi considerăm că trebuie să permitem orice exprimare, atât timp cât nu implică un risc iminent”, apreciază el.

Războiul tarifar SUA-China a șters 1,7 trilioane de dolari din capitalizarea companiilor americane - Studiu Fed CITEȘTE ȘI Războiul tarifar SUA-China a șters 1,7 trilioane de dolari din capitalizarea companiilor americane - Studiu Fed

Zuckerberg a apărat deja această poziție la Fox News, postul preferat al locatarului Casei Albe.

”Noi avem o politică diferită. Am pur și simplu convingerea că Facebook nu ar trebui să fie arbitrul adevărului a ceea ce oamenii spun pe Internet”, a declarat el.

În urma acestor declarații, numeroși navigatori pe Facebook l-au atacat, apreciind că îi ia partea lui Trump.

Twitter a semnalat un tweet al lui șefului statului american drept ”apologia violenței”, însă postarea poate fi vizualizată.

CONFIRMARE Normele pentru redeschiderea teraselor, publicate în Monitorul Oficial - maxim patru clienți la o masă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Normele pentru redeschiderea teraselor, publicate în Monitorul Oficial - maxim patru clienți la o masă

Președintele american a reacționat față de revoltele de la Minneapolis, în Minnesota, provocate de moartea lui George Floyd în timpul unei arestări în forță.

”Jafurile vor fi primite imediat cu gloanțe. Mulțumesc!”, a scris Trump în acest tweet.

Marcarea acestui mesaj l-a determinat pe Trump să semneze un decret cu privire la rețelele de socializare, vizând să limiteze protecția și marja de care acestea beneficiază în moderarea conținuturilor publicate de către utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump facebook
donald trump twitter
donald trump mark zuckerberg