Piața smartphone-urilor ar putea crește cu 7,4% în acest an

Piața smartphone-urilor ar putea crește cu 7,4% în acest an
scris 31 aug 2021

Analiștii se așteaptă ca piața smartphone-urilor să revină pe creștere anul acesta, cu iPhone în fruntea performerilor.

Anul acesta ar urma să fie livrate 1,37 de miliarde de smartphone-uri, conform IDC. Cifra reprezintă o creștere de 7,4% față de 2020.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

După un 2020 cu scăderi dramatice, piața smartphone-urilor va reuși să crească marginal față de nivelul de dinainte de pandemie. Creșterea va fi generată de piețe aflate în plin avânt, precum Japonia, India și Africa.

5G-ul continuă să fie un vector important de creștere a cotei de piață și a veniturilor. Producătorii au reușit chiar să crească ușor anul acesta prețul mediu de vânzare al telefoanelor cu 5G, de la 632 de dolari în 2020, la 634 de dolari în 2021.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

IDC se așteaptă ca anul acesta să fie livrate 570 de milioane de telefoane cu 5G, în creștere cu 123,4% față de anul trecut.

Dacă livrările smartphone-urilor cu Android vor crește anul acesta cu 6,2%, iPhone va avea o creștere de 13,8%, de peste două ori mai mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata
smartphone
android
iphone