SURPRIZĂ - Blocată în Ungaria, Digi Communications forțează intrarea în Portugalia

SURPRIZĂ - Blocată în Ungaria, Digi Communications forțează intrarea în Portugalia
scris 31 aug 2021

Digi Communications, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, participă la licitația 5G din Portugalia, complicând planurile de expansiune ale operatorului MasMovil, al patrulea operator de telefonie mobilă din Spania.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

MasMovil controlează compania portugheză de telecomunicații Nowo.

MasMovil a urmărit în mod special să cumpere frecvențe accesibile în benzile de 1.800 MHz și 3,5 GHz și să stabilească rețele 4G și 5G în Lisabona, Porto și Algarve, însă Digi a intrat acum în cursă, forțând MasMovil să investească mai mult.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Pentru a câștiga cele trei loturi din banda de 1.800 MHz, MasMovil a trebuit să plătească aproape 55 de milioane de euro, conform sursei.

Vânzarea spectrului de 900 MHz și 1.800 MHz - rezervat pentru noii intrați pe piață - a fost încheiată la 11 ianuarie, după doar opt zile de licitație. Licitația completă 5G, care cuprinde spectrul în benzile de 700 MHz, 2.100 MHz, 2,6 GHz și 3,6 GHz, a început pe 14 ianuarie și este în derulare.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Pe piața de telefonie mobilă din regiune, MasMovil concurează cu Orange, Movistar (Telefonica) și Vodafone

Digi Communications a intrat pe profit la S1 după pierderea consemnată în urmă cu un an.

Veniturile (cu excepția veniturilor între segmente și alte venituri) pentru perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2021 au fost de 354,6 milioane euro, față de 309,9 milioane euro pentru perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2020, o creștere de 14,4%.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Grupul Digi include Digi Communications NV Olanda, RCS&RDS și entitățile afiliate acesteia. Entitatea-mamă a grupului este Digi Communications NV, societate înființată în Olanda cu locul desfășurării activității și sediul în România.

Digi operează la acest moment în România (RCS&RDS), Ungaria (Digi T.S. kft), Spania (Digi Spain Telecom SLU) și Italia (Digi Italy SL).

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

În primăvară, compania a anunțat că vrea să își vândă operațiunile din Ungaria către compania ungară de tehnologie 4iG, avându-i printre acționari pe Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri din Ungaria și un prieten apropiat al premierului Viktor Orban.

Anterior, Autoritatea de reglementare în comunicații din țara vecină a exclus compania din procedura de vânzare a frecvențelor destinate serviciilor de telecomunicații din generația a cincea (5G).

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
portugalia
5g