Platforma de metavers a Meta va avea o versiune web

Platforma de metavers a Meta va avea o versiune web
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2022

Meta a anunțat că Horizon Worlds, platforma de metavers a companiei, va dispune de o versiune web, care va putea fi accesată prin intermediul browser-elor web.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

CTO-ul Facebook Andrew Bosworth a anunțat pe Twitter că Meta lucrează la o versiune web a platformei proprii de metavers Horizon Worlds. Aceasta ar reprezenta o alternativă pentru browser-ele web la cea disponibilă pentru căștile Quest VR.

Mai mult, Meta lucrează la extinderea și pe alte platforme a disponibilității acesteia. Spre finele anului va fi lansată o versiune pentru telefoane și, ulterior, va exista chiar și una pentru consolele de jocuri.

WhatsApp lansează o nouă funcție. Va organiza grupurile de discuții în comunități CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează o nouă funcție. Va organiza grupurile de discuții în comunități

Oficialul Meta nu a oferit detalii despre modul în care vor funcționa viitoarele versiuni externe ale platformei Horizon Worlds. Asta pentru că, în fapt, anunțul vine mai degrabă ca un răspuns la numeroasele critici privind comisionul de 47,5% pe care compania îl va opri din vânzările de bunuri digitale.

Pe propriile căști de VR, Meta va opri două comisioane. Mai întâi va opri 30% pentru toate vânzările făcute prin magazinul de aplicații, iar apoi, din cei 70% rămași, va mai opri 25% pentru bunurile digitale vândute în aplicațiile și jocurile de VR. Asta duce la un procent total de 47,5%.

Însă, pe alte platforme, Meta va opri doar 25% din bunurile digitale comercializate. Pe aplicația de iPhone, de exemplu, comisionul de 30% va merge la Apple.

Cea mai bună variantă pentru dezvoltatori va fi versiunea web. Aceștia vor păstra 75% din vânzări acolo, deoarece va fi aplicat doar procentul de 25% al Meta, fără să se aplice și comisionul magazinului de aplicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
horizon worlds
metavers