PlayStation 5 va avea grafică 8K și stocare SSD super rapidă

PlayStation 5 va avea grafică 8K și stocare SSD super rapidă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 apr 2019

Sony a făcut publice o serie de facilități tehnice ale viitoarei generații de PlayStation, prin vocea lui Mark Cerny, cel care a fost arhitectul șef de sistem pentru PlayStation 4.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

PlayStation 5 nu va fi doar un upgrade al dotărilor tehnice, cum fost cazul la PS4 Pro, ci va include o serie întreagă de componente de generație nouă, inclusiv un procesor cu 8 nuclee bazat pe arhitectura Ryzen a celor de la AMD.

Și placa video poartă tot brandul AMD, fiind bazată pe soluția Radeon Navi. Aceasta fi dispune, pentru prima oară în cazul unei console de jocuri, de tehnologia de randare a imaginii numită ray-tracing (care urmărește razele luminii și simulează efectele naturale asupra obiectelor).

PlayStation 5 va oferi rezoluție 8K, cu condiția folosirii unui televizor care suportă această rezoluție.

Microsoft ar putea lansa un rival pentru AirPods CITEȘTE ȘI Microsoft ar putea lansa un rival pentru AirPods

Cu ajutorul unui chip audio AMD personalizat, PlayStation 5 va dispune de sunet 3D și promite că acesta va fi mult mai captivant atât în cazul difuzoarelor, cât și al căștilor.

O altă noutate importantă vine din înlocuirea harddisk-ului cu mult mai rapidul mediu de stocare SSD. Într-unul din demo-urile făcute de Sony, timpul de încărcare al jocului a fost redus aproape la jumătate datorită SSD-ului.

Spre deosebire de tranziția de la PS3 la PS4, Sony promite compatibilitate cu jocurile din generația anterioară, ceea ce înseamnă că jocurile de PlayStation 4 vor merge și pe PlayStation 5.

Nu știe deocamdată dacă și ce funcții de realitate virtuală vor exista în PlayStation 5 și când va fi lansată oficial nouă generație de console pentru jocuri a celor de la Sony.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
playstation
jocuri
consola