Posibilă concesie a administrației SUA pentru Huawei

Posibilă concesie a administrației SUA pentru Huawei
scris 17 aug 2019

Departamentul pentru Comerț al Statelor Unite va prelungi o decizie care permite Huawei Technologies să cumpere produse ale companiilor americane, astfel încât să poată oferi în continuare service clienților săi, au declarat surse apropiate situației, transmite Reuters.

”Licența generală temporară” va fi prelungită cu 90 de zile, au spus sursele, potrivit News.ro.

Departamentul pentru Comerț a permis inițial Huawei să cumpere unele produse fabricate în SUA în luna mai, la scurt timp după ce a inclus-o pe o listă neagră, pentru a reduce impactul asupra clienților, dintre care mulți gestionează rețele în regiuni americane rurale.

Prelungirea deciziei va reînnoi un acord care expiră pe 19 august, astfel încât Huawei va putea să întrețină rețelele de telecomunicații existente și să ofere actualizări software pentru telefoanele sale.

Lenovo avertizează că va fi nevoit să majoreze prețurile produselor sale, dacă SUA vor mări tarifele; acțiunile companiei au scăzut puternic CITEȘTE ȘI Lenovo avertizează că va fi nevoit să majoreze prețurile produselor sale, dacă SUA vor mări tarifele; acțiunile companiei au scăzut puternic

Situația legată de licențe, care a devenit un element major de negociere în discuțiile comerciale dintre SUA și China, rămâne fludidă, iar decizia de a menține concesia s-ar putea schimba până la termenul limită de luni, au precizat sursele.

Președintele american Donald Trump și omologul său chinez Xi Jinping ar urma să discute telefonic despre Huawei în cursul acestui weekend, a spus una intre surse.

Reprezentanții Huawei nu au comentat imediat informația, iar Ministerul de Externe chinez nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Mulți dintre furnizorii Huawei au cerut licențe speciale pentru a continua vânzările către Huawei. Secretarul Departamentului pentru Comerț, Wilbur Ross, a declarat la sfârșitul  lunii trecute că a primit peste 50 de solicitări și că se așteaptă să primească în continuare.

ANCOM sfătuiește românii să verifice toate condițiile de utilizare a roaming-ului înainte de vacanță CITEȘTE ȘI ANCOM sfătuiește românii să verifice toate condițiile de utilizare a roaming-ului înainte de vacanță

Dintre cele 70 de miliarde de dolari cheltuite de Huawei în 2018 pentru achiziția de componente, circa 11 miliarde de dolari au mers către companii americane, printre care se află Qualcomm, Intel și Micron Technology.

Departamentul pentru Comerț a refuzat să comenteze, făcând în schimb referire la comentarii exprimatea de Ross în această săptămână la televiziunea CNBC, în care a afirmat că licențele actuale sunt valabile până luni.

 

Întrebat dacă licențele vor fi prelungite, Ross a spus: ”Luni vă voi oferi noi informații”.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sua
servicii