Poșta elvețiană suspendă livrările cu drona în urma unui accident

Poșta elvețiană suspendă livrările cu drona în urma unui accident
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 aug 2019

După ce o dronă folosită pentru livrări s-a prăbușit la mică distanță de un grup de copii, Poșta din Elveția a decis să suspende serviciul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dronele folosite de Poșta elvețiană și operate de compania Matternet nu sunt la primul accident, însă acesta din urmă a pus în pericol viața mai multor copii, prăbușindu-se la foarte mică distanță.

În urma accidentului, oficialii serviciului poștal au decis să întrerupă serviciul de livrări cu drone, care era folosit pentru a livra eșantioane medicale în regim de urgență

Accidentul s-a produs în momentul în care drona și-a deschis parașuta pentru aterizare. Parașuta a fost cumva prinsă în mecanismul în care era stocată și a fost tăiată, motiv pentru care drona s-a prăbușit pur și simplu în locul în care fusese programată să aterizeze.

Flanco în primul semestru: plus 18% la vânzări, care au atins 433 milioane lei. Retailerul face reproșuri Fiscului CITEȘTE ȘI Flanco în primul semestru: plus 18% la vânzări, care au atins 433 milioane lei. Retailerul face reproșuri Fiscului

Drona naviga la o înălțime de câteva sute de metri și cântărea 12 kilograme, cu tot cu încărcătură. Dacă ar fi căzut pe o persoană, șansele de accidentare foarte gravă sau chiar deces erau mari.

Nimeni nu a fost rănit în urma accidentului, însă din cauza faptului că drona s-a prăbușit la câteva zeci de metri de o zonă frecventată de copii, s-a decis suspendarea serviciului de livrări cu drona.

Un alt incident în care a fost implicat același tip de dronă a aceluiași operator, s-a produs în luna ianuarie. Atunci de vină a fost sistemul de navigare, însă drona a putut ateriza lin după declanșarea parașutei.

La fel ca autovehiculele autonome, folosirea dronelor pentru diverse aplicații pare un avans tehnologic firesc. Însă, adoptarea pe scară largă a acestora ar putea fi întârziată din cauza lipsei de încredere pe care încep să o stârnească. Asta pentru că unele companii și autorități grăbesc utilizarea dronelor și a mașinilor autonome înainte să fie luate suficiente măsuri de siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvetia
drona
accident