Premierul Italiei se va întâlni cu reprezentanții Intel pentru a facilita o investiție într-o fabrică de cipuri

Premierul Italiei se va întâlni cu reprezentanții Intel pentru a facilita o investiție într-o fabrică de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2022

Prim-ministrul Italiei Giorgia Meloni a declarat că va solicita o întâlnire cu reprezentanții Intel pentru a discuta despre o posibilă investiție de miliarde de euro a producătorului american de cipuri în Italia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intel a anunțat la începutul acestui an că dorește să construiască o fabrică de semiconductori în Italia, ca parte a unui plan mai larg de a investi până la 80 de miliarde de euro (85,15 miliarde de dolari) în următorul deceniu în extinderea capacității sale de producție în Europa.

Waze va avertiza utilizatorii legat de drumurile cu accidente frecvente CITEȘTE ȘI Waze va avertiza utilizatorii legat de drumurile cu accidente frecvente

Acordul, care ar urma să implice subvenții de stat, nu a fost încă finalizat, scrie News.ro.

”În zilele următoare voi căuta să programez o întâlnire, să întreb Intel ce putem face pentru a le facilita investiția în Italia, despre care cred că este extrem de strategică”, a spus Meloni în cadrul unei conferințe de presă de sfârșit de an.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
intel