Președintele Sony se retrage de la conducerea companiei

Președintele Sony se retrage de la conducerea companiei
scris 29 mar 2019

Kaz Hirai, președintele și fostul Director Executiv Sony, a anunțat că se retrage după 7 ani de la conducerea companiei.

Hirai a fost numit CEO în 2012, după ce cu un an înainte Sony pierduse 6,4 miliarde de dolari. Acesta a schimbat focusul companiei spre jocuri și imagine, reușind să o redreseze. În 2017, Sony a avut un profit de 6,7 miliarde de dolari.

Recent, Kaz Hirai a renunțat la rolul de CEO, care este ocupat acum de fost Director Financiar Kenichiro Yoshida. Acum, Hirai se retrage și din funcția de Președinte, despărțindu-se de Sony.

Hirai a declarat, la finalul unei cariere de 35 de ani în cadrul companiei, că a reușit în ultimele luni să ajute la tranziția managerială și că are deplină încredere că Sony va evolua pozitiv sub conducerea noului CEO.

Smartphone-urile Huawei P30 sunt disponibile pentru precomandă la Vodafone. Care sunt prețurile CITEȘTE ȘI Smartphone-urile Huawei P30 sunt disponibile pentru precomandă la Vodafone. Care sunt prețurile

Până pe 18 iunie, când va părăsi efectiv compania, Kaz Hirai va avea un rol emerit în cadrul Sony și va consilia când este necesar noua conducere.

Hirai și-a început cariera la Sony în urmă cu 35 de ani, în cadrul diviziei de muzică, trecând ulterior în zona de gaming. Acesta a ajuns la conducerea companiei în 2012, unde l-a înlocuit pe Howard Stringer, după o perioadă financiară dificilă pentru Sony.

Sub conducerea lui Kaz Hirai, Sony a lansat produse importante, precum consola de jocuri PlayStation 4 sau aparatul foto Alpha A7. Probabil cea mai mare nerealizare a acestuia o reprezintă divizia de smartphone-uri a companiei, care este departe de liderii pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
smartphoneuri
jocuri
playstation