Primele cifre privind vânzările de Galaxy S10 nu sunt încurajatoare pentru Samsung

Primele cifre privind vânzările de Galaxy S10 nu sunt încurajatoare pentru Samsung
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mar 2019

Întâia zi de precomenzi pe teritoriul Samsung pentru Galaxy S10 a adus cifre mai mici decât flagship-urile de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform publicației The Korea Herald, prima zi de disponibilitate în Coreea de Sud a adus 140.000 de precomenzi pentru noul flagship Samsung. Cifra înaintată vizează toate cele trei modele noi, S10, S10+ și S10e.

Dacă cifra se dovedește reală, înseamnă că precomenzile făcute în țara de origine a celor de la Samsung în prima zi de disponibilitate a lui S10 sunt mai mici decât cele realizate anul trecut de Galaxy S9, model considerat un eșec pentru producătorul coreean prin prisma vânzărilor.

S19 a avut 180.000 de precomenzi în prima zi de disponibilitate în Coreea de Sud. Note 9, al doilea flagship de anul trecut al celor de la Samsung, a avut tot în prima zi 200.000 de precomenzi.

Costul de producție al lui Galaxy S10 reprezintă mai puțin de jumătate din prețul de vânzare al smartphone-ului CITEȘTE ȘI Costul de producție al lui Galaxy S10 reprezintă mai puțin de jumătate din prețul de vânzare al smartphone-ului

Deși este încă mult prea devreme pentru a estima succesul lui Galaxy S10, se întrevăd deja două posibile interpretări.

Prima dintre acestea ar fi că noul flagship va aduce un nou mare eșec pentru Samsung, care va atrage după sine noi pierderi financiare. A doua interpretare, mai puțin pesimistă, este că utilizatorii interesați stau în expectativă să vadă cum este primit noul smartphone de cei care și-l cumpără.

Nici a doua interpretare a primelor cifre privind precomenzile pentru Galaxy S10 nu este tocmai pozitivă, relevând un anumit nivel de neîncredere din partea utilizatorilor.

Profitul Samsung a scăzut în ultimul trimestru cu 29% față de aceeași perioadă din urmă cu un an. Alături de cipuri și ecrane, smartphone-urile sunt principala cauză pentru pierderile înregistrate de producătorul coreean.

De aceea, pentru a evita o criză prelungită, pentru Samsung este foarte important ca Galaxy S10 să fie un succes și să tragă după el întreaga gamă de smartphone-uri pe care Samsung o va lansa anul acesta.

Galaxy S10 va fi disponibil oficial începând cu 8 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
galaxy s10
samsung
smartphone