Un bug a permis accesul la fotografiile personale din Google Photos

Un bug a permis accesul la fotografiile personale din Google Photos
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 mar 2019

Din cauza unui bug de securitate, utilizatorii televizoarelor cu Android TV puteau să acceseze fotografiile private stocate pe Google Photos de către alți utilizatori ai acelorași televizoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Android TV, sistemul de operare pentru Smart TV-uri al celor de la Google, suferă de o vulnerabilitate gravă care permite accesul la fotografiile personale ale utilizatorilor săi.

Descoperirea făcută de un utilizator obișnuit și anunțată pe Twitter, arată cum prin intermediul aplicației de smartphone Google Home posesorul unui televizor inteligent cu sistem de operare Android TV poate accesa fotografiile din Google Photos ale altor utilizatori.

Google Home, aplicația Google pentru gestionarea dispozitivelor conectate la internet, afișează dintr-o scăpare gravă de securitate o listă de utilizatori (în lipsa unei explicații oficiale, se bănuiește că cei afișați aici sunt posesori ai altor televizoare cu Android TV).

Google spune că plătește salarii mai mari pentru femei decât pentru bărbați CITEȘTE ȘI Google spune că plătește salarii mai mari pentru femei decât pentru bărbați

Din lista respectivă, un utilizator poate intra pe conturile persoanelor afișate și le poate seta fotografiile private ca screen saver pe propriul televizor.

Accesul la fotografiile altor utilizatori nu este complet, neputându-se deschide direct o imagine dorită. În schimb, acestea sunt afișate aleatoriu pe ecranul televizorului de funcția Ambient Mode a sistemului de operare Android TV.

Google nu a explicat cum este posibil ca utilizatorii de Android TV care nu se cunosc să-și poată accesa fotografiile private din Google Photos. În schimb, a anunțat că investighează problema și că dezactivează partajarea fotografiilor din Google Photos pe Android TV până la găsirea unei soluții.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google photos
android tv
google home
securitate